Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Azért, mert van egy kalapácsod, még nem kell mindent szögnek nézni..

2015. július 13. 10:26 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 valasztas_2.jpg

Miért is követjük el újra meg újra ugyanazokat a hibákat? Miért érezzük gyakran úgy, hogy az élet egy "mókuskerék", hogy a sors ismétli önmagát?

Az élet kihívásai adottak, rajtunk áll, hogyan oldjuk meg őket, megoldjuk-e őket egyáltalán.. Megoldani azon a szinten lehet egy problémát, amilyen fejlettségi szinten az ember éppen áll, ahol éppen tart. Belsőleg csak ez lehetséges. De ha mindig ugyanazt tesszük, mindig ugyanazt a választ fogjuk kapni. Így kényszerítik ki az élet kihívásai a személyes fejlődést. Gyakran nem működnek a régi jól bevált sémák, új utakat kell találnunk egy adott élethelyzet megoldásához.

Mindenki bizonyos mintákkal érkezett az életbe, és bizonyos mintákat tanult gyerekkorában, elsősorban a szülőktől. Hogy ezeknek a régi, mélyen bevésődött mintáknak a foglyai maradunk vagy pedig meghallva az idő sürgető szavát: változunk, mindez rajtunk áll.

Mindig van lehetőség a változásra, új minták beépítésére az életünkben. Változtathatunk környezetünkön, saját viselkedésünkön, szokásainkon, új képességekre tehetünk szert, változtathatunk hitrendszerünkön, így változik identitásunk megélése is, magasabb spirituális szintre emelkedhetünk. Mindez döntés kérdése...

Ahogy változunk, fejlődünk, bővül az eszköztárunk, egyre hatékonyabban, egyre magasabb szinten tudjuk megválaszolni életünk kihívásait.

Ha már nem csak egy kalapácsod van, nem akarsz mindent szögnek nézni.. :-)

  

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus, terapeuta

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/schrammel.ivett.pszichologus/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr67621640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása