Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Néhány dolog, amit érdemes elengedned.

2016. december 03. 11:16 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Szokásos újévi fogadalmak helyett

 

 elengedes_2.jpg

Közeleg az év vége, sokak számára a számvetés és az újévi fogadalmak ideje. Mielőtt a konkrét, kézzelfogható célokra összpontosítanánk, érdemes a belső, lelki célokkal is foglalkoznunk egy kicsit. Mi az, amit nem akarunk átcipelni magunkkal a jövő évre, amit érdemes kirakni a puttonyunkból és magunk mögött hagyni? Melyek azok a gondolatok, érzések, amiket érdemes elengedni?

  1. Érdemes elengedni azt a gondolatot, hogy olyannak képzeled el a jövődet, amilyen a múltad. Az életben csak a változás állandó.
  2. Érdemes elengedni a félelmet a változástól, az ismeretlentől. Minden, amit ma ismersz, amit szeretsz, amit komfortosnak élsz meg, valaha ismeretlen és talán félelmetes volt számodra.
  3. Érdemes elengedni, hogy azt gondolod, nem ott vagy ahol lenned kell. Pontosan ott vagy, ahol lenned kell ahhoz, hogy elérj oda, ahova menni akarsz. Tehát tedd fel magadnak a kérdést: Merre akarok menni?
  4. Érdemes elengedni az aggodalmat. Az aggodalom olyan, mintha azért imádkoznál, azt programoznád, amit nem akarsz.
  5. Érdemes elengedni a bűntudatot, amiért követed a céljaidat, az álmaidat, amiért azt teszed, amit igazán akarsz.
  6. Érdemes elengedni, hogy hibáztatod magad. Az életed egy bizonyos pontján az a cselekedet, amit utólag megbántál, pontosan az volt, amit akkor tenni akartál.
  7. Érdemes elengedni, hogy bárkit bármiért hibáztatsz. Vállalj felelősséget a saját életedért. Ha valamit nem szeretsz, van két választásod: elfogadod vagy megváltoztatod.
  8. Érdemes elengedni, hogy azt hiszed, mindig mindenkinek a rendelkezésére kell állnod. Hagyd abba önmagad háttérbe szorítását. Törődj magaddal, mert ugyanolyan fontos vagy, mint bárki más a világon.
  9. Érdemes elengedni azt a gondolatot, hogy mindenki más jobb nálad. Elég jó vagy abban, amiben szükséged van rá.
  10. Érdemes elengedni a gondolatot, hogy lehet jól vagy rosszul tenni dolgokat és jól vagy rosszul látni a világot. A világnak mindannyian csak egy kis szeletét látjuk – más és más szeleteket.
  11. Érdemes elengedni azt a hitet, hogy többet kell tenned, többnek kell lenned. Mára megtetted a legjobbat, amit tudtál és ez elég.
  12. Érdemes elengedni, hogy megpróbálsz megfelelni és elfogadhatóvá válni mások számára. Talán azt hiszed, hogy úgy jobban fognak szeretni, de valójában a maszkod, a szereped lesz szerethető mások számára, nem a valódi önmagad. Ha valódi kapcsolatokra vágysz, vállald és mutasd meg önmagad.
  13. Érdemes elengedni az önmagaddal való elégedetlenséget. Nem a tested formája vagy, nem a testsúlyod vagy, nem egy szám, nem egy statisztikai adat vagy.
  14. Érdemes elengedni, hogy megpróbálsz megmenteni vagy megváltoztatni embereket. Mindenkinek megvan a saját útja és a legjobb, amit tehetsz, hogy önmagadon dolgozol, és nem másokra fókuszálsz.
  15. Érdemes elengedni a volt kapcsolataid elleni haragot. Csak az, hogy egy kapcsolat véget ért, nem jelenti azt, hogy az egész tévedés volt. Emlékezz azokra az értékekre, amiket kaptál, és amiket adtál. Minden kapcsolat hatására mások leszünk, tanulunk valamit önmagunkról.Minden ember a "tanítónk". Ha leszűrted a tanulságot, köszönd meg a „tanítást” és lépj tovább.

 

 

Frissítés 2020. december 30.:

 

Ha segítségre van szükséged a változásban és új céljaid megvalósításában, neked szól az

Online Céltervező Worshop és Tréning.

Ha meg szeretnéd találni a belső békéd, célod egy boldog, kiegyensúlyozott élet,

neked való az

Online Mindfulness Tréning

és a Hatékony Stresszkezelés Online Mesterkurzus.

Részletek a honlapon: https://www.pszichologusonline.eu/

 

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online - Schrammel Ivett facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se! Új cikkeimet, a friss információkat honlaponom éred el: https://www.pszichologusonline.eu/ )

  

Schrammel Ivett pszichológus,

NLP coach - terapeuta, MBCT mindfulness oktató

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

 

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/pszichologusonline/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelenő cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr7612018639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása