Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Mindfulness meditáció - belső utazás a nyugalom szigetére

2020. április 26. 08:46 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 
zen_kavicsok_2_1.jpg

 

Tudtad, hogy a meditáció segíti a szorongás, a félelmek, a hangulatzavarok leküzdését? Hogy javítja a tanulási képességeket és lassítja az öregedést? Hogy együttérzőbbé, empatikusabbá tesz? Hogy erősíti az immunrendszert és jót tesz a testi egészségünknek is?

Életünkben a stresszhelyzeteket sokszor nem lehet megszüntetni, marad a stresszel való megküzdés.

Ennek egyik leghatékonyabb módja a meditáció, mely mérhető változásokat eredményez az agy emlékekkel, énképpel, empátiával, stresszel kapcsolatos területein.

Akár 8 hét rendszeres - napi fél órás - meditáció után, mérhető az agyban az érzelmi központ, a stresszel, dühvel kapcsolatos területek aktivitásának csökkenése. A rendszeresen meditálók könnyebben kontrollálják érzelmeiket stresszhelyzetekben.

Már ilyen rövid idő alatt mérhetően sűrűsödik a szürkeállomány a tanulásért és memóriáért felelős agyterületeken - így javulnak a tanulási képességek, az emlékezet, fejlődik a kreativitás.

A részvétért és önészlelésért felelős területeken szintén megfigyelhető ez a pozitív változás.

Rendszeres meditáció hatására abban is kimutatható változás, ahogy a génjeink kifejeződnek: azok a gének, melyek a szervezet stresszreakciójában, a gyulladások kialakulásában szerepet játszanak, "elcsendesednek".

Kimutatható, hogy tartós stressz hatására a sejtek gyorsabban öregszenek. A meditációnak a sejtek öregedését gátló hatása is van, rendszeresen meditálók immunrendszerének sejtjei lassabban öregszenek a meditáció miatt kialakuló pozitív érzelmi, pszichológiai változások hatására.

 

A meditációt soha nem késő elkezdeni! Számtalan pozitív hatása neked megér napi fél órát?

 

Online Mindfulness Tréningjeimre jelentkezhetsz honlapomon.

 

Schrammel Ivett pszichológus,
mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

http://www.pszichologusonline.eu/
https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent írások és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr4215641832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása