Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

A vonzás törvényéről és a pozitív programozásról - 3. rész

2015. augusztus 10. 10:19 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

mandala_5.jpg

Mit érdemes tenni, hogy a pozitív mentális programozás valóban működjön? Hogy elérjük a kívánt eredményeket, pl. az egészséget?

Az én hitem szerint az emberrel valójában csak olyan események történnek - csak olyan események történhetnek, amelyek tanítják, amelyekre valójában szüksége van a fejlődéséhez. Ezek nem mindig kellemesek.. De ha valamit meg tudtunk volna más, kellemesebb módon tanulni, nyilván nem lett volna rájuk szükség.. Ha az ember nem veszi észre az első apró figyelmeztető jeleket, jönnek a figyelmen kívül hagyhatatlan komolyabb történések. Az ember nem feltétlenül azt vonzza be amit szeretne, hanem amire valójában szüksége van.. Ezt pedig általában tudatosan nem is tudjuk, hogy micsoda.. Pl. hiába programozza valaki tudatosan az egészséget, ha nem érti meg a betegsége üzenetét, tanítását, célját az életében és nem változik ő maga, nem változtat az életén ennek hatására. Ezért van az, hogy a pozitív mentális programozás önmagában nem vezet eredményre, csak a mélyreható belső változással együtt. 
Az önismeret is éppen ezért fontos: ha nem látom tisztán önmagam, nem tudom, hogy milyen vagyok, akkor azt sem tudom, hogy min kellene változtatnom, hogy elérjem a célom.. Nehéz lenne pl. most eljutnom Barcelonába, ha nem tudnám, hogy hol vagyok jelenleg.. Lehetetlen lenne így megtervezni az utat..
Nemcsak azt kell tudnom, hogy mi a célom, hanem azt is, hogy honnan akarok oda eljutni, (és persze el kell fogadnom, hogy jelenleg itt állok, itt tartok,) így válik világossá az út.
Az önismeretet segítő módszerek, terápiák pont erről szólnak, és akkor a leghatékonyabbak, ha nemcsak a tudattal, hanem a tudattalannal is dolgoznak. Először megismerjük a tudattalan tartalmakat, utána tudunk változtatni rajta.

 

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus, terapeuta

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/schrammel.ivett.pszichologus/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr517695500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása