Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

A vonzás törvényéről és a pozitív programozásról.. 1. rész

2015. augusztus 04. 09:08 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 jeghegy.jpg

 Nekem az a tapasztalatom, hogy a vonzás törvényét sokan félreértik, mert sok a félreérthető, leegyszerűsítő magyarázat ezzel kapcsolatban. 

Mit is jelent az, hogy az ember teremt a gondolataival? Hogy „bevonz” az életébe bizonyos dolgokat? Hogyan működik ez valójában? Miért van az, hogy a mentális pozitív programozás néha hibátlanul működik, néha pedig nem?


Tudjuk, hogy a tudat a jéghegy csúcsa.. Akkor miért gondoljuk, hogy a tudatos gondolataink irányítanak bennünket? Miért gondoljuk, hogy a tudatos gondolataink alapján vonzunk be eseményeket? Alapvetően a tudattalan irányít.. Hiába a tudatos pozitív gondolatok, ha tudattalanul az ember mást "ismételget", ha a tudattalan félelmeink, tudattalan vágyaink, tudattalan meggyőződéseink, a tudattalan „programjaink” – melyek sokszor évekkel, évtizedekkel ezelőtt íródtak, akár magunk által, akár valaki más által - erősebbek, akkor nyilván annak hatása fog erőteljesebben érződni az életünkben. Pl. hiába programozza valaki tudatosan a sikert, az élet bármely területén, ha tudattalanul ennél a vágynál sokkal erősebb a sikertől való félelme.. Ennek számtalan oka lehet: a tudattalan hit, hogy ő ezt nem érdemli meg.. a félelem, a siker által okozott egyéb – elsősorban a kapcsolatokban bekövetkező – változásoktól.. a félelem mások vélt vagy valós negatív véleményétől..

Ezért fontos a tudattalanban egy "nagytakarítást" rendezni, és utána rendszeresen "takarítani". Nem csak a lakhelyünket, a testünket, hanem a tudatunkat és a tudattalanunkat is tisztán kellene tartani. Akkor lesz képes a tudattalan bölcsessége igazán segítő módon megnyilvánulni. 

 

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus, terapeuta

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/schrammel.ivett.pszichologus/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr797678006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szviktor5 2015.08.05. 13:12:54

tipp a nagytakarításhoz?

Pszichológus Online Schrammel Ivett · https://www.pszichologusonline.eu/ 2015.08.05. 13:14:24

@Szviktor5: Erről szól a cikksorozat 2. és 3. része, hamarosan olvasható lesz itt is! :-)
süti beállítások módosítása