Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

A „holnap”, ami soha nem jött el.. - Igaz történet Apák Napjára

2016. június 18. 00:07 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

eso_4.jpg

Gyerekkoromban azt hittem, a következő történet csak családi legenda, annyira hihetetlennek tűnt a számomra. Később megértettem, hogy igaz.. Mostanában gyakran eszembe jut, talán mert közel négy év után, hamarosan hazaköltözöm..

Apai nagypapám egy határmenti faluban született, közvetlenül Ausztria szomszédságában. Hatan voltak testvérek, három fiú és három lány. Német volt az anyanyelvük, mint mindenkinek a faluban – nagypapám német nyelvű iskolákba, gimnáziumba járt, magyarul gyakorlatilag nagymamámtól tanult meg tökéletesen.

Testvérei közül hárman disszidáltak annak idején, és külföldön is élték le hátralévő életüket: Szepi bácsi Amerikában, Chicagoban folytatta életét, Joseph bácsi - aki pap volt - helikopterrel járt az Egyesült Államok belső területein a telepesekhez, Annus néni végül Ausztráliában kötött ki. Két lánytestvére maradt itthon: Suli néni és Teri néni. Velük, és a később ritkán hazalátogató Szepi bácsival én is találkoztam gyerekkoromban.

Nagymamám mesélte, hogy a „Papa” is elindult egy este, hogy ő is disszidál.. Elbúcsúztak és ő kilépett az ajtón. Majd egy kis idő elteltével újra megjelent, bőrig ázva. „Esik az eső… Nincs nálam a kabátom… Majd holnap megyek…” – magyarázkodott.

Az a holnap soha nem jött el.

Magyarországon maradt a feleségével és a fiával, évtizedekkel később ment csak el, de akkor itt hagyta az egész földi létet.

 

Én örülök, hogy azon a nevezetes napon „esett az eső”.. Örülök, hogy felnevelte az apámat, hogy így ismerhettem mindkét nagypapám, hogy tizenéves koromig ő is része lehetett az életemnek.

 

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus, terapeuta

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/schrammel.ivett.pszichologus/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

Fotók: Schrammel Ivett

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr398818472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása