Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Talán igen, talán nem..

2015. július 06. 16:46 - Schrammel Ivett

Szerencse vagy balszerencse?

 

vandor_2.jpeg

Szerencse vagy balszerencse?

A köztudatban élénken él a szerencsés és balszerencsés események fogalma. De létezik-e ilyen valójában? Biztos, hogy Te lennél a világ legboldogabb embere, ha megnyernéd a lottó ötöst? Vagy ha feleségül venne „álmaid hercege”? Vagy ha elnyernéd életed állását? Biztos, hogy tönkretenné az életed egy anyagi csőd? Vagy ha elhagyna az aktuális szerelmed? Vagy ha elvesztenéd addig örömmel végzett munkádat? Talán igen, Talán nem.. Gyakran csak hosszú idő elteltével, akár évek múltán derül ki, hogy mi volt egy adott esemény jelentősége az életünkben, hogy mi volt az értelme, a tanítása, hogy valójában szerencsés vagy balszerencsés fordulat történt-e velünk. A látszólag szerencsés történések végkifejlete lehet akár kedvezőtlen is, az első ránézésre szerencsétlen sorsfordulók pedig talán rávezetnek – vagy akár rákényszerítenek - egy másik útra és egy sokkal boldogabb életet készítenek elő.

Megosztok Veletek egy tanulságos mesét a szerencséről és balszerencséről. Sokat segíthet annak megértésében, hogy mit is kezdhetünk a „múltunk árnyaival”.

 

„Élt egyszer egy öreg, bölcs földműves, akinek egy nap elszökött az egyetlen lova. Szomszédja meghallotta a hírt és gondolta, meglátogatja szegény szomszédját.

- Jaj, jaj! Micsoda nagy balszerencse, szegény szomszéd! Micsoda nagy balszerencse! - mondta sajnálkozva.

 - Talán igen, talán nem. - felelte a földműves.

Másnap reggel csodák csodájára a ló hazament. De nem egyedül érkezett, hanem hozott magával egy csapat vadlovat. Az álmélkodó szomszéd így szólt lelkendezve:

- Ó! Micsoda nagy szerencse, szomszéd! Micsoda nagy szerencse!

- Talán igen, talán nem. - felelte a földműves.

A következő nap az öreg földműves fia be akarta törni az egyik vadlovat, de az levetette őt a hátáról. A fiúnak eltörött az egyik lába.

- Jaj, jaj! Micsoda nagy balszerencse, szegény szomszéd! Micsoda nagy balszerencse! - mondta sajnálkozva a szomszéd.

- Talán igen, talán nem. - felelte a földműves.

Másnap katonák érkeztek a faluba és minden egészséges fiút elvittek magukkal a háborúba harcolni. Az öreg földműves törött lábú fiát természetesen otthon hagyták. Mihez is kezdhettek volna vele a harcok során?

- Ó! Micsoda nagy szerencse szomszéd! Micsoda nagy szerencse! - örvendezett a szomszéd.

- Talán igen, talán nem. - válaszolta ismét bölcsen az öreg földműves...”

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus,

NLP master practitioner - coach

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/pszichologusonline/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr327605116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.