Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Könyvajánló: Külföldön élni - pszichológus szemmel (e-book)

2021. március 25. 08:02 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 liv_abr_3d_1500x2391.jpg

 

Schrammel Ivett: Külföldön élni - pszichológus szemmel

 

 

Ez az a könyv, melyre minden külföldön élőnek és költözést tervezőnek szüksége van.

A Pszichológus Online Blog szerzőjének új könyve, e-book formátumban

- már angol nyelven is elérhető!

 

Ivett Schrammel: Living Abroad - from a Psychologist's View

 

Ha még nem olvastad, most itt az idő.. ha már olvastad magyarul, most angolul olvasva fejlesztheted a nyelvtudásod is.. vagy ajándékba is adhatod angol nyelvű vagy angolul beszélő ismerőseidnek!

 

20 éves szakmai tapasztalattal, 5 külföldön töltött év „saját élményével”, 18 ezer fős olvasótáborral rendelkező pszichológus írása, tanácsai külföldön élőknek és költözést tervezőknek.

 

Hogy életed nagy kalandja - az újrakezdés, álmaid, céljaid megvalósítása legyen.

 

Kiknek szól ez a könyv?

 

- Már egy ideje tervezed a külföldre költözést, de tele vagy bizonytalansággal, félelmekkel és nem mersz belevágni?

- Új életet kezdenél, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?

- Egy ideje már külföldön élsz, de úgy érzed, hogy senki sem érti meg a nehézségeidet, dilemmáidat?

- Ugyan külföldön élsz, de nem jöttek be a számításaid és nem tudod, hogyan javíthatnál a helyzeteden?

      

Akkor neked szól ez a könyv!

 

Miért érdemes elolvasnod?

 

Itt megoldást találhatsz problémáidra!

- Megszüntetheted a bizonytalanságod, a félelmeid.

- Jobban megismerheted, megértheted önmagad

- Fejlődhetnek a képességeid, a személyiséged, új erőforrásokra tehetsz szert

- Végre magabiztosan a tettek mezejére léphetsz és nekikezdhetsz céljaid tervezésének és megvalósításnak.

- Megvalósíthatod az álmaidat külföldön.

- Megtalálhatod a saját utad, a boldogságod.

 

Miért írtam ezt a könyvet? Az én történetem.

 

Az elmúlt 10 év nagy részét magam is külföldön töltöttem, 5 év alatt 3 országot jártam meg, éltem Ausztriában és Máltán, leghosszabban pedig Gibraltáron. Ez idő alatt – és azóta is folyamatosan, mind a mai napig – elsősorban online, Skype-on keresztül dolgozom pszichológusként, külföldön élő és magyarországi klienseimmel, pszichológiai konzultáció, tanácsadás keretein belül.

Külföldön élve vágtam bele a hosszú évek óta halogatott írásba is, hogy megosszam tapasztalataimat, gondolataimat, hogy ez mások épülésükre váljon.

 

Az évek során sokan kerestek meg nagyon hasonló problémákkal:

 

- A költözést megelőző bizonytalansággal, félelmekkel, kétségekkel.

- A költözést követő nehézségekkel: alkalmazkodási, beilleszkedési problémákkal.

- Korábban meglévő szorongások felerősödésével, újfajta szorongások megjelenésével.

- A kultúrsokk idején megélt nehéz érzésekkel.

- Önbizalomhiánnyal, önbizalomvesztéssel.

- A honvágy feszítő érzésével.

- A magány elviselhetetlenségével.

- Rejtélyes pszichoszomatikus tünetekkel.

- A „menni vagy maradni” dilemmájával.

- A hazaköltözés nem várt nehézségeivel, a visszaköltözés, a fordított kultúrsokk problémájával.

 

Tudom, hogy sokan küzdenek hasonló problémákkal, hiszen a külföldre költözés komoly kihívást jelent mindenki számára. És azt is tudom, hogy a legtöbben teljesen egyedül érzik magukat ezekkel a gondokkal, hiszen hosszú időn keresztül nem beszélnek róla, nem kérnek segítséget, így azt sem tudják, milyen sokan osztoznak hasonló érzésekben.

Ezt a helyzetet csak az képes maradéktalanul megérteni, aki maga is átélte az országváltást.

 

Azért született ez a könyv, hogy felkészítse a külföldre készülőket a változásra, segítse őket a tervezésben és megvalósításban, és azért is, hogy támogassa a külföldön élőket a sikeres beilleszkedésben, alkalmazkodásban, érzéseik, megéléseik jobb megértésében és feldolgozásában.

 

Olvashattok majd saját, külföldön megélt élményeimről, illetve klienseimmel folytatott pszichológusi munkám során leszűrődött tapasztalataimról egyaránt.

Útmutatót kaphattok, hogyan érdemes nekivágni, mire érdemes figyelni életetek nagy kalandja, az új élet felépítése során.

 

Kiváló lehetőség ez az önismeret elmélyítésére és a személyiségfejlődésre, hiszen minden nagy utazás egy belső utazás is egyben, lelkünk legmélyére. Miközben megismered a világot, megismered önmagad. Ez az út mély belső átalakulást, személyiségfejlődést hozhat magával. Főleg, ha tudatosan éljük meg azt.

 

Bónuszként, a könyv utolsó fejezetében megosztom veletek a hatékony céltervezés lépéseit is, amit ha pontosan végigvisztek elméletben és gyakorlatban is, semmi sem ment meg céljaitok megvalósításától.

 

 

A könyv megrendelhető pdf, epub és mobi formátumban.

A magyar nyelvű e-book terjedelme pdf formátumban 224 oldal, az angol pdf verzió 208 oldal. 

 

Az e-book már kapható angol nyelven is: Smashwords, Amazon, Google Play, Apple Books, Barnes and Nobles, Kobo és a nagyobb nemzetközi könyvterjesztőknél.

Honlapom webshopjában 20 % kiadói kedvezménnyel rendelhetitek meg magatoknak, vagy ajándékba is adhatjátok! 
A honlap angol verziója: 

 

 

A tartalomból:

- Miért érdemes külföldre költözni?

- Az országváltás szakaszainak jellegzetességei: mézeshetek, kultúrsokk, alkalmazkodás, beilleszkedés

- A külföldi lét nehézségei, megpróbáltatásai

- Gyerekekkel külföldön

- Régi és új kapcsolatok

- Menni vagy maradni? – Dilemmák és választások

- Hazaköltözés és fordított kultúrsokk

- Hogyan tudod leküzdeni a nehézségeket, megoldani a problémákat?

- Hogyan tudsz sikeresen beilleszkedni, új életet kezdeni?

- Mi kell ahhoz, hogy pozitívan éld meg a változást?

- Bónusz: A hatékony céltervezés és célmegvalósítás titka (gyakorlati útmutató)

 

 

Mit mondanak írásaimról eddigi olvasóim?

 

Olvasói ajánlások:

 

„A Pszichológus Online blogot egy kiváló ismeretszerző forrásnak tartom. Ivett gondolatébresztő írásai segítenek számomra elmélyülni számtalan változatos témában és arra sarkallnak, hogy túltekintsek a megszokott gondolkodási folyamataimon. Gyakorlati tanácsait szintén nagyon hasznosnak találom, legyen szó hétköznapi életvezetési javaslatoktól kezdve problémamegoldási lehetőségek megismeréséig. Úgy gondolom, hogy Ivett segítségével közelebb kerülök egy teljesebb, tudatosabb, egészségesebb életvitelhez.”

Éva (Dubai)

 

 „Korábban sohasem éreztem, hogy külföldön élni kihívás lenne. Mindig azt gondoltam, hogy nekünk, akik a hazánkat elhagytuk, valami jobb adatott meg. Tehát jól kell éreznem magam. Így nem is értettem igazán, hogy mi zajlik bennem. A blog segített helyretenni és megértetni magammal az érzelmeimet. Most már őszintén be tudom magamnak vallani, hogy bizony nem egyszerű és megengedem magamnak, hogy ne mindig érezzem jól magam. Akkor sem, ha az én döntésem, hogy itt vagyok, ahol vagyok.

Gratulálok a könyvhöz és nagyon várom! Üdvözlettel:”

Judit Knodel (Öhringen, Németország)

 

„Nagyon szeretem a blogodat, a pozitív gondolkodást, az érdekes és gondolkodtató írásaidat, sőt, a kreatív fotókat. Hogy miben segítettek az írásaid? Nos, mindenképp látóteret adtak arra, hogy van mindig megoldás, lehet dolgokat másképp is szemlélni. Én nagyon szeretem olvasni az írásaidat. Nagyon sok sikert kívánok a könyvhöz, tetszik a borítója. Kissé elringat a gondolat, hogy a tenger súgása, illata, látványa, micsoda felszabadulást ad a mókuskerékből. Tán el kéne utaznom..”

Sátor Edit (Szlovákia)

 

„Kiköltözni külföldre, legizgalmasabb ötleteim egyike volt, egészen addig a pontig, amíg el nem jöttek a szürke hétköznapok. Egyre nehezebben viseltem, hogy én, bár magyar vagyok, de közben mégsem. 

Kialakult bennem ez a fura hibrid, ami a magyarsága mellett már sok angol vonással is bírt. Mindig azt hittem, csodabogár vagyok, és csak én érzem ezt. Aztán elkezdtem olvasni Ivett írásait... Sokat segített abban, hogy helyre tegyem magamban ezt a hibridet. Segített abban, hogy ne érezzem magam egyedül és elfogadjam, hogy ez egy természetes folyamat, amin sokan átmegyünk.”

Ica (Anglia)

 

„Nagyon jó írások, felnyitják a szemünket a külföldi munkavállalás és külföldön élés nem csak rózsaszín világ. Érdemes elolvasni a külföldi létben gondolkodóknak. Sok hasznos tanácsot kaphatunk, megtudhatjuk milyen érzésekkel fogunk szembenézni.”

Lehel Krisztina (Budapest)

 

„Kedves Olvasók, ti, akik soraimat olvassátok, tudnotok kell: Nekem olvasni Schrammel Ivett pszichológus tanításait, gondolatait annyi meleget adott, mint kemény téli fagyban az első nap sugara!”

F. K. (Emőd)

 

„Kedves Ivett! Imádom az írásait, tanulságosak, elgondolkodtatóak és sok embernek megmutatja a helyes utat. A mai világban ilyen szakemberekre van szükség. Ebben az eltorzult világunkban, mikor a fő hangsúly az anyagiakon van, jó hogy van, ki visszahozza az embereket a valóságba. Kívánok jó egészséget, hogy még sok írását olvashassuk és segítségére legyen sok eltévedt ember számára. Tisztelettel egy rajongója.”

B. I. (Székelyudvarhely)

 

„Nekem eddig a legtanulságosabb az a poszt volt, ahol egy ember ásott és már a cél előtt volt, mikor feladta. A másik ember pedig folytatta és elérte a célját. Ez különösen most igaz, hogy jöttem haza Finnországból és késve landolt a gépem. 10 perccel a buszom indulása előtt még a csomagomra vártam, amikor feladtam, gondolván “úgysem érem el a buszt!”

Aztán beugrott, hogy ne adjam fel, hátha.... van 10 perc, csodák meg vannak.

Majd futottam, mint Forest Gump es láss csodát, a busz is késett és sikerült elérnem, mert nem adtam fel. Soha ne add fel, mert sosem tudhatod, hogy milyen messze még a cél!”

Gáspár Emőke (Anglia)

 

 

„A terápia mellett számomra remek kiegészítő a blog, rengeteget tudok belőlük meríteni távolból is, tudom hogyan “nyúljak hozzá” egy-egy cikkhez.”

Zsuzsi (Budapest)

 

"Ivett írásait leginkább a könnyen érthetőségükért és a saját megélésekre is könnyen alkalmazhatóságukért szeretem. Röviden és mégis annyi oldalról közelít meg témákat, hogy sok esetben többszöri olvasásra újabb és újabb felismeréseket adnak. Az Ivettnél személyesen is tapasztalt könnyedséget és kedvességet szintén átérzem az írásokban.

T. Andi (Budapest)

 

A könyv kapható a Smashwords, Google Play, Apple Books, Barnes and Nobles, Kobo és a nagyobb nemzetközi és magyar könyvterjesztőknél.

Az angol nyelvű kiadás kapható az Amazonon is.

Amazon Kindle Edition:

 

 

Honlapom webshopjában 20 % kiadói kedvezménnyel vásárolható meg pdf, epub és mobi formátumban.

 

 

Jó olvasást, ismeretekkel való bővülést, fejlődést kívánok könyvemhez!

 

Új blogbejegyzéseimet, videóimat ezentúl honlapom Pszichológus Online Blogján érhetitek el!

 

Pszichológus Online - Schrammel Ivett

A külföldön élő magyarok pszichológusa ®

 

Schrammel Ivett

pszichológus

MBCT mindfulness tanár, NLP master practitioner - coach

https://www.pszichologusonline.eu/

https://www.psychologistonline.eu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

 

 

 

1 komment

Mindfulness meditáció - 2. rész - Mit nyerhetsz a meditációval?

2020. június 18. 15:04 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Mikor érdemes mindfulness meditációt tanulnod?

Schrammel Ivett pszichológus

MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

Szólj hozzá!

Mindfulness meditáció - 1. rész - Mit nyerhetsz a meditációval?

2020. június 14. 17:14 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Mi a különbség az elme kétféle működése: a cselekvő (robotpilóta) üzemmód és a létezés üzemmód között? 

Schrammel Ivett pszichológus

MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

 

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent írások és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

Szólj hozzá!

Határátkelő portrék - Schrammel Ivett pszichológus - Életünk szerves része a változás

Schrammel Ivett pszichológus - a "Külföldön élni - pszichológus szemmel" c. könyv (e-book) és a Pszichológus Online blog szerzője vagyok.

A Határátkelőnek adott interjú első felében személyes határátkelő élményeimről mesélek, második felében a külföldi léttel kapcsolatos szakmai tapasztalataimat osztom meg veletek.

Éltem Ausztriában és Máltán, leghosszabban – 4 évig - Gibraltáron. Jelenleg újra Budapesten vagyok elérhető.

Pszichológiai konzultációval, tanácsadással, coachinggal, önismereti – személyiségfejlesztő tréningekkel, mindfulness tréningek vezetésével foglalkozom. 20 éve segítem a hozzám fordulókat lelki, életvezetési, kapcsolati problémáik esetén, integratív, pozitív, jövő – és célorientált szemléletben.

Hét éve kiemelten foglalkozom külföldön élő magyarokkal, a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési nehézségekkel - Skype használatával.

 

"Küldöldön élni - pszichológus szemmel" c. könyvem itt érhető el.

 

"Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa"

 

Schrammel Ivett pszichológus,
mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent cikkek és videók szerzői jogvédelem alatt állanak.

 

 

Szólj hozzá!

Amikor a lelkünk fáj, de a testünk beszél - Pszichoszomatika 1. rész

Amikor a lelkünk fáj, de a testünk beszél – Pszichoszomatika 1. rész

 

A modern pszichoszomatika lényege a betegségek multikauzalitásának felismerése, mely szerint egy betegség egyidejűleg több különböző okra is visszavezethető.

A pszichológiában ma tudományosan elfogadott bio-pszichoszociális modell a rendszerszemlélethez kapcsolódik.

Egy rendszer részei állandó kölcsönhatásban állnak egymással, kölcsönösen befolyásolják egymás működését. Az ember egésze egy rendszernek tekinthető. Bármely szerv rendellenes működése kihat a szervezet egészére (emellett a tágabb rendszer, így a család életére is), és viszont: a rendszer magasabb szintjeinek történései (pszichológiai, vagy akár társadalmi események) hatással vannak a szervezet működésére.

Pszichés folyamatok hatással vannak a test fizikai állapotára, a test egészsége vagy betegsége pedig befolyásolja a lelki állapotot. Ez az úgynevezett cirkuláris okság elve.

Minden betegséget pszichoszomatikusnak nevezünk, melynek kialakulásában szerepet játszanak pszichés tényezők is, valamint melyek lefolyására hatással vannak pszichés tényezők is. Melyek esetében a pszichológiai változások a betegség javulását vagy romlását eredményezik.

 

Az immunpatológiai kórképek megszaporodásáért a környezetszennyezést és a stresszt teszik felelőssé. Az immunrendszer és az idegrendszer kapcsolata alapján kézenfekvő, hogy pszichés tényezők negatív és pozitív irányba egyaránt befolyásolhatják az immunfunkciókat. Kóros immunfunkciókat pszichés úton felül lehet írni. E területekkel foglalkozó viszonylag új tudomány a pszichoneuroimmunológia.

 

Napjainkban egyre több betegség eredetének pszichés összetevője bizonyítást nyer. A hagyományosan pszichés betegségek, problémák hátterében pedig gyakran megtalálhatók testi szinten is az okok.

Például egyes vitaminok, mikrotápanyagok hiánya a szervezetben.

Vagy gondoljuk az úgynevezett reaktív depresszióra, mely egy külső környezeti hatás, esemény vagy baleset, betegség következtében alakul ki.

 

Mivel a test és a lélek egymással szoros kölcsönhatásban álló egységet alkot, a gyógyítás és megelőzés akkor lehet a legeredményesebb, ha az embert testi - lelki szinten egyaránt kezeljük.

 

Folytatása következik..

 

Schrammel Ivett pszichológus

MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner – coach

 

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent cikkek és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

Szólj hozzá!

"Talán igen, talán nem" - Tanmese a szerencséről és balszerencséről

2020. április 30. 18:22 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Megosztok veletek egy tanulságos mesét a szerencséről és balszerencséről.

Schrammel Ivett pszichológus,
mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent cikkek és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

Szólj hozzá!

Pszichológus szemmel a koronavírusról 5. rész - Schrammel Ivett

2020. április 29. 20:43 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Stresszkezelés és pszichológiai immunrendszer

Most kiemelten fontos a megfelelő stresszkezelés, a pszichológiai immunrendszer erősítése, hogy hatékonyan tudjunk megküzdeni a jelenlegi helyzettel, hogy kivédjük vagy csökkentsük a stressz káros testi - lelki hatásait.

Schrammel Ivett pszichológus

MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

https://www.pszichologusonline.eu/
https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent írások és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

Mindfulness meditáció - belső utazás a nyugalom szigetére

2020. április 26. 08:46 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 
zen_kavicsok_2_1.jpg

 

Tudtad, hogy a meditáció segíti a szorongás, a félelmek, a hangulatzavarok leküzdését? Hogy javítja a tanulási képességeket és lassítja az öregedést? Hogy együttérzőbbé, empatikusabbá tesz? Hogy erősíti az immunrendszert és jót tesz a testi egészségünknek is?

Életünkben a stresszhelyzeteket sokszor nem lehet megszüntetni, marad a stresszel való megküzdés.

Ennek egyik leghatékonyabb módja a meditáció, mely mérhető változásokat eredményez az agy emlékekkel, énképpel, empátiával, stresszel kapcsolatos területein.

Akár 8 hét rendszeres - napi fél órás - meditáció után, mérhető az agyban az érzelmi központ, a stresszel, dühvel kapcsolatos területek aktivitásának csökkenése. A rendszeresen meditálók könnyebben kontrollálják érzelmeiket stresszhelyzetekben.

Már ilyen rövid idő alatt mérhetően sűrűsödik a szürkeállomány a tanulásért és memóriáért felelős agyterületeken - így javulnak a tanulási képességek, az emlékezet, fejlődik a kreativitás.

A részvétért és önészlelésért felelős területeken szintén megfigyelhető ez a pozitív változás.

Rendszeres meditáció hatására abban is kimutatható változás, ahogy a génjeink kifejeződnek: azok a gének, melyek a szervezet stresszreakciójában, a gyulladások kialakulásában szerepet játszanak, "elcsendesednek".

Kimutatható, hogy tartós stressz hatására a sejtek gyorsabban öregszenek. A meditációnak a sejtek öregedését gátló hatása is van, rendszeresen meditálók immunrendszerének sejtjei lassabban öregszenek a meditáció miatt kialakuló pozitív érzelmi, pszichológiai változások hatására.

 

A meditációt soha nem késő elkezdeni! Számtalan pozitív hatása neked megér napi fél órát?

 

Online Mindfulness Tréningjeimre jelentkezhetsz honlapomon.

 

Schrammel Ivett pszichológus,
mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

http://www.pszichologusonline.eu/
https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

A blogon megjelent írások és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Progresszív relaxáció - rövid relaxációs gyakorlat

2020. április 25. 07:53 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Progresszív relaxáció

Amikor feszültek vagyunk, úgy érezzük, túl sok a stressz az életünkben, nehezebb kikapcsolni, ellazítani magunkat, nehezebben megy a relaxáció is. Pedig épp ezekben a feszültségekkel terhes időszakokban van erre a legnagyobb szükség, hogy ellazuljunk, kicsit megpihenjünk, elengedjük testi - lelki feszültségeinket, görcseinket.

Ilyenkor lehet hatékony segítség a progresszív relaxáció, mely abban különbözik a hagyományos relaxációs módszerektől, hogy nem ellazítani akarjuk az izmainkat, hanem épp ellenkezőleg: tudatosan megfeszíteni. Majd ezután egyszerűen elengedni a feszítést, amit automatikus ellazulás követ. Ez mindenkinek sikerül!

 

Jó gyakorlást kívánok!

 

Schrammel Ivett pszichológus

MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner - coach, OH instruktor

 

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

 

A blogon megjelent írások és videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

Szólj hozzá!

Pszichológus szemmel a koronavírusról 4. rész

2020. április 21. 20:58 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Az elme kétféle működésmódja - Mindfulness

Pszichológus szemmel a koronavírusról 4. rész

- Az elme kétféle működésmódja - Mindfulness

Azt tapasztalom, hogy ebben a megváltozott helyzetben egyre többen kapcsolanak át cselekvő (robotpilóta) üzemmódból létezés üzemmódba. Ők lényesegen jobban viselik a jelenlegi szituációt. Mi a különbség a kétféle működés között?

 

A további részeket itt nézhetitek meg: 1. rész - 2. rész - 3. rész

Folytatása következik..

 

Schrammel Ivett pszichológus

mindfulness MBCT oktató, NLP master practitioner - coach

https://www.pszichologusonline.eu/

https://schrammelivett.blog.hu/

https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

https://www.instagram.com/pszichologusonline/

https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

 

 

A blogon megjelent írások, videók szerzői jogvédelem alatt állnak.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása