Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Felejtsd el az alvásproblémákat! Néha ilyen egyszerű a megoldás - nem csak gyerekeknek.

2017. március 11. 09:06 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

Az "aranytojás" titka

 csillagos_eg_1.png

Elárulok nektek valami igazán személyeset, mert úgy gondolom, sokak számára hasznos lehet: Három lányommal már nagyon hosszú ideje az esti lefekvéshez kötődő szertartás része az „aranytojás készítése”. Nem telhet el este nélküle, bármennyire is „időcsapdába kerültünk” és csúszásban vagyunk az ágyba menetel idejével, ezt szigorúan kikövetelik minden nap végén. Elmaradhat a mese, az éneklés, de ez soha.

És hogy mi is ez az „aranytojás”? Egy képzeletbeli varázsburok, amit én készítek köréjük mágikus úton. Az aranytojás megvéd minden negatív érzéstől, gondolattól, minden rossz álomtól. Védelmet és biztonságot nyújt. És valóban működik! :-) Hogy mi a működésének a pontos oka, mi a titka? Erre több magyarázat is létezik, mindenki válassza ki a számára szimpatikusat, elfogadhatót, a saját belső hitrendszerének megfelelőt!

Az egyik magyarázat szerint ez egy „aura erősítő gyakorlat”, mely a testet körülvevő energiamezőt hivatott megerősíteni. A másik magyarázat szerint maga a hit az, ami védelmet és biztonságot ad: a hit, hogy egy láthatatlan burok vesz körül, mely megvéd minden külső és belső ártó hatástól, és biztosítja a szép álmokat, a nyugodt alvást. De tulajdonképpen mindegy is, hogy hogyan működik a „varázslat”. Hosszas elméleti viták helyett, inkább érdemes használni azt, ami valóban hasznos a számunkra. Kinek - kinek hite szerint. Hiszen kutatások sora bizonyítja, hogy a placebo – a hatóanyag nélküli „gyógyszer” – a legjobb orvosság: tulajdonképpen minden bajra gyógyír, mivel épp azt gyógyítja, amit gyógyítani akarunk vele. Pontosabban a hit az - a pozitív elvárás - ami valóban gyógyít.

A lányok persze néha variálnak, „Ma rózsaszín tojást kérek!” „Most szivárvány tojást csinálj nekem!” „Most erősítsd meg még egyszer!” Mikor mire van szükségük, hiszen minden szín szimbolizál számukra valamit. Ha új helyen alszunk, az egész ház köré kérnek tőlem egy varázsburkot, hiszen nem tudhatjuk, hogy van-e körülötte. Otthon erre semmi szükség, a mi házunkat kezdetektől fogva erős varázslat védi láthatatlanul, a házat védő burokról minden kívülről jövő rossz szándék egyszerűen visszapattan. 

És legnagyobb meglepetésemre egy ideje már ők is készítenek nekem esténként egy „aranytojást” az esti szertartásunk legvégén, nehogy épp én maradjak védelem nélkül, amíg alszom. De nem ám csak egyszerű aranytojást, hanem „aranytojást”, „happy tojást”, „szeretet tojást” és „álomtojást” egyben. :-) Úgyhogy tudom, nincs miért aggódnom!

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus, terapeuta

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/schrammel.ivett.pszichologus/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr8612329243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túlélő ... 2017.03.13. 07:53:42

Ez aranyos. Kipróbálom.

Pszichológus Online Schrammel Ivett · https://www.pszichologusonline.eu/ 2017.03.13. 15:10:44

@Túlélő ...: Örülök, hogy tetszik! :-) Várom a beszámolót az eredményekről!
süti beállítások módosítása