Pszichológus Online

Pszichológus Online - Schrammel Ivett: A külföldön élő magyarok pszichológusa. Pszichológiai tanácsadás, NLP coaching, önismereti és mindfulness tréningek - Budapesten és online

Meditáció – belső utazás a nyugalom szigetére

2016. március 24. 10:53 - Pszichológus Online Schrammel Ivett

 egyensuly_2.jpg

Tudtad, hogy a meditáció segíti a szorongás, a félelmek, a hangulatzavarok leküzdését? Hogy javítja a tanulási képességeket és lassítja az öregedést?

Életünkben a stresszhelyzeteket sokszor nem lehet megszüntetni, marad a stresszel való megküzdés.

Ennek egyik leghatékonyabb módja a meditáció, mely mérhető változásokat eredményez az agy emlékekkel, énképpel, empátiával, stresszel kapcsolatos területein.

Akár 8 hét rendszeres - napi fél órás - meditáció után, mérhető az agyban az érzelmi központ, a stresszel, dühvel kapcsolatos területek aktivitásának csökkenése. A rendszeresen meditálók könnyebben kontrollálják érzelmeiket stresszhelyzetekben.

Már ilyen rövid idő alatt mérhetően sűrűsödik a szürkeállomány a tanulásért és memóriáért felelős agyterületeken - így javulnak a tanulási képességek, az emlékezet, fejlődik a kreativitás.

A részvétért és önészlelésért felelős területeken szintén megfigyelhető ez a pozitív változás.

Rendszeres meditáció hatására abban is kimutatható változás, ahogy a génjeink kifejeződnek: azok a gének, melyek a szervezet stresszreakciójában, a gyulladások kialakulásában szerepet játszanak, "elcsendesednek".

Kimutatható, hogy tartós stressz hatására a sejtek gyorsabban öregszenek. A meditációnak a sejtek öregedését gátló hatása is van, rendszeresen meditálók immunrendszerének sejtjei lassabban öregszenek a meditáció miatt kialakuló pozitív érzelmi, pszichológiai változások hatására.

(A meditáció különböző formáiról hamarosan olvashattok oldalamon.)

A meditációt soha nem késő elkezdeni! Számtalan pozitív hatása neked megér napi fél órát?

 

 

(Ha tetszett a cikk, használd a megosztást is! Ha legörgetsz, az ajánlott bejegyzések között biztosan találsz még valami számodra érdekeset! Kövesd Pszichológus Online blogom és Pszichológus online facebook oldalam, hogy ne maradj le egyetlen írásról se!)

 

Schrammel Ivett pszichológus

 

 

Honlap: http://www.pszichologusonline.eu/

Pszichológus Online blog: http://schrammelivett.blog.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pszichologus.online.schrammel.ivett/

Instagram: https://www.instagram.com/pszichologusonline/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuZ-sgi1BFQbWRmPz3hUI6A

 

A blogon megjelent írások szerzői jogvédelem alatt állnak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schrammelivett.blog.hu/api/trackback/id/tr618522492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása